24.07.2024

Leena Suurpää aloittaa Hyvinvointi- ja järjestökehitysjohtajana

Kuva: Maria Santto / Suomen Punainen Risti

Valtiotieteiden tohtori Leena Suurpää on valittu Hyvinvointi- ja järjestökehitysjohtajaksi Punaisen Ristin uuteen Hyvinvointi ja järjestökehitys-linjaan keskustoimistolle.

Leena Suurpää johtaa linjaa, joka ohjaa ja kehittää koko järjestön vapaaehtoistoimintaa, vastaa sosiaalisen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimialojen valtakunnallisesta koordinoinnista, nuorisotoiminnasta sekä järjestötoiminnan tukemisesta laaja-alaisesti. Linjaan siirtyy myös Nuorten turvatalo, joka toimii edelleen omana laitoksena. Suurpää toimii kahden yksikönpäällikön ja Nuorten turvatalotoiminnan johtajan esihenkilönä.

Suurpää on toiminut pitkään Nuorten turvatalotoiminnan johtajana, joten uudessa tehtävässä on myös tuttua.

– On innostavaa päästä tekemään yhteistyötä tuttujen ja uusien ihmisten kanssa läpi järjestön kotimaan toiminnan – keskustoimiston eri linjoista piireihin, osastoihin ja laitoksiin. Työhöni kuuluu myös tärkeä verkosto- ja sidosryhmätyö. On olennaista seurata aktiivisesti kansallisen ja kansainvälisen toiminnan kehitystä sekä yhteiskunnallisten olosuhteiden ja tarpeiden muuttumista, Suurpää sanoo.

– Tärkeintä on pitää koko ajan mielessä avuntarvitsijat ja heidän tukemisensa, hän painottaa.

Leena Suurpää aloittaa Hyvinvointi- ja järjestökehitysjohtajana 1.10.2024.