Kriisimajoitus tarjoaa turvallisen yösijan
Kriisimajoitus tarjoaa turvallisen väliaikaisen yöpymispaikan kriisiytyneessä tilanteessa.
Nuorten turvatalon kriisimajoituksessa autamme sinua, jos olet nuori tai nuori aikuinen ja tarvitset tukea sekä väliaikaisen yöpymispaikan. Voit hakea apua, jos olet nuori, nuoren läheinen tai nuoren kanssa työskentelevä ammattilainen.
Kriisimajoitus voi olla tarpeen esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:
- Äkillisissä kriisitilanteissa, kuten riitatilanteissa perheen, kumppanin tai muiden läheisten kanssa.
- Jos tarvitset kiireellistä suojaa ja tukea tai turvallisen paikan rauhoittaa tilanteesi.
Kriisimajoituksessa sinua auttavat Nuorten turvatalon työntekijät, joilla on paljon kokemusta nuorten, nuorten aikuisten sekä perheiden tukemisesta. Tukenasi ovat myös kriisimajoituksen vapaaehtoiset.
Nuorten turvatalojen apu on maksutonta. Kriisimajoitusta on tarjolla viidellä Nuorten turvatalolla.
Mitä kriisimajoituksessa tapahtuu?
Kriisimajoituksessa autamme sinua vakauttamaan elämäntilanteesi. Tarjoamme turvallisen nukkumapaikan ja ympäristön, jossa voit kertoa kokemuksistasi ja tunteistasi. Kriisimajoituksen tavoitteena on:
- Vakauttaa kriisiytynyt elämäntilanne.
- Helpottaa tilanteeseesi sopeutumista ja selviytymistä vaikeista elämäntilanteista.
- Auttaa sinua löytämään ne keinot ja tavat toimia, joiden avulla voit palata normaaliin arkeen.
Kriisimajoituksessa sinulle tarjotaan turvallinen yösija joko omassa tai jaetussa huoneessa Nuorten turvatalolla. Huolehdimme myös perustarpeistasi, eli tarjoamme ruokaa, hygieniatarvikkeita sekä esimerkiksi mahdollisuuden peseytyä tai pestä pyykkiä.
Majoituksessa päivystävät Nuorten turvatalon työntekijät sekä vapaaehtoiset. Vapaaehtoiset ovat läsnä, valmistavat ruokaa sinulle ja tekevät kanssasi arkisia asioita, kuten katsovat televisiota.
Majoituksen lisäksi työntekijämme tarjoavat keskusteluapua sinulle, perheelle ja läheisillesi tai kanssasi työskenteleville ammattilaisille. Keskustelun avulla pyrimme löytämään ratkaisuja tilanteeseesi. Teemme myös yhteistyötä kanssasi mahdollisesti työskentelevien ammattilaisten kanssa.
Nuorten turvatalolla majoittuminen on vapaaehtoista. Jos majoitut Nuorten turvatalolla, sitoudut päihteettömyyteen ja talon sääntöihin. Talolle ei siis voi tulla esimerkiksi humalassa.
Miten voit saada apua?
Kriisimajoitusta tarjoavat talot sijaitsevat viidellä eri paikkakunnalla: Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Turussa ja Tampereella. Autamme kuitenkin myös muiden paikkakuntien asukkaita.
Kriisimajoitus on avoinna vuoden jokaisena päivänä klo 17–10, jolloin tarjoamme myös kriisiapua esimerkiksi puhelimitse. Arkisin vastaamme yhteydenottoihin vuorokauden ympäri.
Voit ottaa yhteyttä Nuorten turvataloille puhelimitse, Whatsappilla tai sähköpostitse. Talojen yhteystiedot löydät alta. Ensimmäisessä yhteydenotossa keskustelemme siitä, miten voimme auttaa sinua parhaiten.
Jos olet alaikäinen, sovimme majoituksesta huoltajiesi kanssa. Voit ottaa yhteyttä myös, jos olet nuoren perheenjäsen, läheinen tai nuoren kanssa työskentelevä ammattilainen, esimerkiksi kuraattori, opettaja tai sosiaalityöntekijä.
Olen kiitollinen, että sain paikan, jossa tunsin olevani turvassa. Sain kertoa kokemuksistani, tulin kuulluksi, eikä minua tuomittu.
Nuorten turvatalot viidellä paikkakunnalla
Nuorten turvatalo, Espoo
Läkkisepänkuja 2 A 14, 02650, Espoo
p. 09 8195 5360
turvatalo.espoo@punainenristi.fi
Nuorten turvatalo, Helsinki
Uudenmaankatu 32 A, 00120 Helsinki
p. 09 622 4322
turvatalo.helsinki@punainenristi.fi
Nuorten turvatalo, Tampere
Hämeenkatu 22 C, 33200 Tampere
p. 040 556 6661
turvatalo.tampere@punainenristi.fi
Nuorten turvatalo, Turku
Yliopistonkatu 24 A 15, 20100 Turku
p. 02 253 9667
turvatalo.turku@punainenristi.fi
Nuorten turvatalo, Vantaa
Rekolan kartano, Sairaalakatu 3, 01400 Vantaa
p. 050 339 5413
turvatalo.vantaa@punainenristi.fi