Tietoa Turvatalosta ammattilaisille
Nuorten turvatalojen koulutetut ammattilaiset tarjoavat tavoitteellista, suunnitelmallista ja ammatillista apua 12–29-vuotiaiden nuorten, nuorten aikuisten, nuorten perheiden ja lähiyhteisöjen tukemiseen.
Toimimme viidellä hyvinvointialueella, minkä lisäksi autamme verkossa Nettiturvis-palvelun ja Sekasin-chatin kautta. Kohtaamme ja tuemme nuoria myös heidän omissa arjen ympäristöissään, kuten kouluissa. Turvatalojen yhteystiedot löydät alta.
Tarjoamme kaikilla Nuorten turvataloilla keskusteluapua, lyhytkestoista kriisimajoitusta, tukea nuoren itsenäistymiseen sekä apua unirytmin löytämiseen. Lisäksi autamme talokohtaisesti eri tavoin.
Apuamme ei ole rajattu mihinkään tiettyyn aihealueeseen. Nuorten turvataloille voi ottaa yhteyttä esimerkiksi seuraavissa asioissa:
- Elämän suurissa muutostilanteissa tai kriiseissä
- Vaikeissa sosiaalisissa tilanteissa
- Mielenterveyden haasteissa
- Koulutukseen ja työelämään liittyvissä haasteissa
- Tilanteissa, joissa nuoren perheenjäsen tai läheinen tarvitsee tukea.
Apua annetaan nuoren tarpeen mukaan. Apu on maksutonta ja eikä lähetettä tarvitse. Autamme nuorta ja läheisiä omalla äidinkielellä, tarvittaessa tulkin avustuksella.
Nuorten turvataloille voi ottaa yhteyttä niin nuori itse, hänen perheenjäsenensä tai muu läheinen sekä nuorten parissa työskentelevä ammattilainen.
Olemme moniammatillinen työyhteisö ja sovellamme perhe- ja verkostotyössämme dialogista ja voimavarakeskeistä työotetta. Nuorten turvatalojen ammattilaisten lisäksi nuorten tukena on Punaisen Ristin koulutettuja vapaaehtoisia.
Avusta sovitaan yhdessä
Nuorten turvatalon apu on tavoitteellista yksilö- ja yhteisötyötä, jossa vahvistetaan nuoren, hänen perheensä ja läheistensä ihmissuhteita sekä vuorovaikutusta. Tuemme arjen hyvinvoinnin, voimavarojen sekä selviytymiskeinojen vahvistamisessa. Avun kokonaisuus mietitään aina yksilöllisesti nuoren ikä ja muut taustatekijät huomioiden.
Toimintamme perustuu nuoren ja hänen läheistensä omaan vapaaehtoisuuteen. Tavoitteet työskentelylle asetetaan yhdessä nuoren, tämän läheisten ja mahdollisten muiden tukiverkostojen kanssa. Keskusteluissa voidaan käsitellä esimerkiksi pärjäämiseen, toimintakykyyn, elämänvaiheisiin, ihmissuhteisiin tai elämän erilaisiin kriisitilanteisiin liittyviä asioita.
Keskusteluapua voivat saada myös nuorten vanhemmat, jotka kaipaavat tukea vanhemmuuteensa, sekä muut nuoren läheiset. Jos paikan päälle saapuminen ei ole mahdollista, keskusteluapu nuoren tai läheisten kanssa voidaan toteuttaa myös etäyhteydellä.
Apua ei ole rajoitettu ajallisesti tai tiettyyn määrään käyntikertoja. Apua annetaan tarpeen mukaan niin pitkään kuin siitä on nuorelle hyötyä ja hän itse sitoutuu työskentelyyn ja on motivoitunut tilanteensa parantamiseen.
Nuorten turvatalossa pyrimme luomaan yhteisen ymmärryksen tilan, jossa yksilö ja yhteisö kykenevät kuuntelevaan keskusteluun ja tutkivaan muutosprosessiin.
Inhimillistä ja turvallista apua
Nuorten turvatalojen apu on tarkoitettu pääosin viiden hyvinvointialueen nuorille ja heidän läheisilleen. Turvatalojen yhteystiedot löydät alta.
Toimimme yhteistyössä moniammatillisissa verkostoissa, joissa rakennetaan nuorelle ja hänen läheisilleen juuri heidän tarpeitaan vastaavia tukikokonaisuuksia. Sitoudumme työssämme yhdenvertaisuuteen.
Eri Nuorten turvataloilla on myös omia erityisiä avun muotoja, joiden tulostettavat esitteet löydät alta. Lisäksi löydät alta tulostettavat esitteet palvelumuodoistamme sekä esitteet toiminnastamme useilla eri kielillä.
Ota yhteyttä, niin keskustellaan yhteistyöstä ja yhdessä auttamisesta!
Tietoa ammattilaisille paikkakunnittain
Osoite
Uudenmaankatu 32 A, 00120 Helsinki
p. 09 622 4322, Whatsapp: +358 40 173 4149
turvatalo.helsinki@punainenristi.fi
Johtaja Kirsti Viinikka
p. 040 570 9397
kirsti.viinikka@punainenristi.fi
Koordinaattori Tiia Suutarinen
p. 040 660 6980
tiia.suutarinen@punainenristi.fi
(vapaaehtoistoiminta, koulu- ja oppilaitosyhteistyö, opiskelijoiden harjoittelut)
Instagram, TikTok: @nuortenturvis
Facebook, LinkedIn: @Nuorten turvatalo
Aukiolo
Turvatalo on avoinna arkisin vuorokauden ympäri ja viikonloppuisin klo 17–10. Tilapäinen majoitus on avoinna nuorille joka päivä klo 17–10.
Yhteydet ja pysäköinti
Helsingin Nuorten Turvatalo sijaitsee hyvin julkisten kulkuyhteyksien päässä Helsingin Punavuoren kaupungin osassa. Helsingin nuorten turvatalolle pääsee kätevästi busseilla 20 ja 30 sekä raitiovaunuilla 1 ja 3. Metrolta ja juna-asemalta on kävelymatka. Erillistä asiakaspysäköintiä ei ole.
Talon esteettömyys
Helsingin turvatalo sijaitsee vanhan kivikerrostalon toisessa kerroksessa. Turvatalon pääsisäänkäynnillä on neljä porrasta ja kaide (ei liuskaa). Portaiden yläpäässä on ovipuhelin, jonka kautta saa yhteyden turvatalon tiloihin. Ovipuhelimen korkeus on 140 cm. Ovipuhelimessa asunnon nro 6 kohdalla Nuorten turvatalon logo. Helsingin turvatalolla ei ole kadulle näkyvää kylttiä.
Rapussa on käytössä pieni hissi ja kiviset kierreportaat. Hissiin ei mahdu pyörätuolilla.
Katso täältä kuva ulko-ovesta.
Sisätilat
Turvatalon tilat ovat kodinomaisessa huoneistossa. Turvatalo sijaitsee kiireisen kadun varrella ja ravintolan yläkerrassa, joten kadun äänet kuuluvat huoneistoon. Nuorten majoitushuoneita on neljä, joista kahdessa huoneessa on kaksi sänkyä. Huoneiden kynnykset ovat 2-5 cm ja huoneiden oviaukot 70-85 cm. Olohuone on tilava mutta ruokailutilat ahtaat.
Wc- ja suihkutilat ovat ahtaat ja esteelliset. Turvatalon huoneiden kalusteet, matot ja huonekasvit ovat siirrettävissä.
Avustajat
Avustajat ovat tervetulleita, avustajakoirista on hyvä olla etukäteen yhteydessä turvatalolle.
Pyrimme aina löytämään vaihtoehtoisia kohtaamisen paikkoja tilanteissa, jossa avun ja tuen tarvitsija ei pääse toimitiloihimme. Kohtaaminen voidaan järjestää mm. verkossa tai fyysinen tapaaminen sovitusti muissa tiloissa. Kaikki tapaamiset voidaan toteuttaa tulkkivälitteisesti.
Nuorten turvatalo, Länsi-Uusimaa
Läkkisepänkuja 2 A 14, 02650 Espoo
p. 050 3390619
turvatalo.espoo@punainenristi.fi
(tilapäismajoitus, keskusteluapu, unirytmitys ja vapaaehtoistoiminta)
Johtaja Isto Onali
p. 040 770 4579
isto.onali@punainenristi.fi
Koordinaattori Erik Bruun
p. 040 627 3431
erik.bruun@punainenristi.fi
(itsenäistymisen tuki, koulu- ja oppilaitosyhteistyö, opiskelijoiden harjoittelut)
Instagram, TikTok: @nuortenturvis
Facebook, LinkedIn: @Nuorten turvatalo
Aukiolo
Turvatalo on avoinna arkisin vuorokauden ympäri ja viikonloppuisin klo 17–10. Tilapäinen majoitus on avoinna nuorille joka päivä klo 17–10.
Yhteydet ja pysäköinti
Länsi-Uudenmaan Nuorten turvatalo sijaitsee Leppävaarassa hyvien julkisten liikenneyhteyksien (bussi ja juna) varrella. Perille pääset kätevimmin Leppävaarassa pysähtyvillä junilla A, E, S, U, L ja Y sekä Espoon sisäisillä busseilla.
Pysäköintialue on noin 70 metrin päässä, jossa on kaksi merkittyä pysäköintipaikkaa liikkumisesteisille.
Talon esteettömyystiedot
Turvatalon sisäänkäynneillä on opastekyltit. Ulko-ovien leveydet ovat kokonaan avattuina 162 cm ja 130 cm. Alakerran ulko-ovella on summeri korkeudella 152 cm, jota soittaen ovi tullaan avaamaan arki-iltaisin sekä viikonloppuisin, päiväsaikaan alaovi avoinna.
Turvatalo sijaitsee toimistorakennuksen 3. kerroksessa. Turvataloon pääsee hissillä, hissin oven leveys 80 cm ja matkalla noin 4 cm korkeita kynnyksiä eikä käytettävissä ole liuskoja.
Katso täältä kuva ulko-ovesta.
Tilat
Turvatalon WC- ja suihkutilat eivät ole esteettömät, ovien leveys on 57 cm ja kynnysten korkeus 2,5 cm. Länsi-Uudenmaan Nuorten turvatalo on rakenteeltaan selkeä, toimistomainen tila. Nuorten käytössä on viisi majoitushuonetta, joista yhdessä on kaksi sänkyä. Majoitushuoneiden oviaukot ovat 85 cm leveitä ja niissä on 3 cm kynnys.
Yhteinen olohuone on tilava mutta ruokailutila ahtaampi. Turvatalon kaikkien tilojen matot, kasvit ja huonekalut ovat siirrettävissä.
Avustajat
Avustajat ovat tervetulleita majoitukseen. Jos olet tulossa avustajakoiran kanssa, olethan etukäteen yhteydessä.
Pyrimme aina löytämään vaihtoehtoisia kohtaamisen paikkoja tilanteissa, jossa avun ja tuen tarvitsija ei pääse toimitiloihimme. Kohtaaminen voidaan järjestää mm. verkossa tai fyysinen tapaaminen sovitusti muissa tiloissa. Kaikki tapaamiset voidaan toteuttaa tulkkivälitteisesti.
Nuorten turvatalo, Vantaa-Kerava
Rekolan kartano, Sairaalakatu 3, 01400 Vantaa
p. 050 339 5413, Whatsapp: +358 50 339 5413
turvatalo.vantaa@punainenristi.fi
Johtaja Pekka Väänänen
p. 040 548 2750
pekka.vaananen@punainenristi.fi
Koordinaattori Sara Jessen
p. 040 620 2138
sara.jessen@punainenristi.fi
(vapaaehtoistoiminta, koulu- ja oppilaitosyhteistyö, opiskelijoiden harjoittelut)
Instagram, TikTok: @nuortenturvis
Facebook, LinkedIn: @Nuorten turvatalo
Aukiolo
Turvatalo on avoinna arkisin vuorokauden ympäri ja viikonloppuisin klo 17–10. Tilapäinen majoitus on avoinna nuorille joka päivä klo 17–10.
Yhteydet ja pysäköinti
Vantaa-Keravan Nuorten turvatalolle pääset parhaiten K-junalla (pysäkki Rekola, 750m päässä) ja Vantaan sisäisillä busseilla, bussipysäkeille on noin 200m. Auton voi ajaa talon pihaan, jossa on paljon tilaa, muttei erillisiä parkkiruutuja.
Talon esteettömyystiedot
Talon sisäänkäynti ei ole esteetön. Sisäänkäynnille on 12 porrasaskelmaa ja ovikello sijaitsee sisäänkäynnillä. Liuskaa ei ole.
Sisätilat
Turvatalo sijaitsee Rekolan kartanossa, joka on 1880- luvulla rakennettu kaksikerroksinen puutalo. Rakennus on sokkeloinen ja käytävät ja oviaukot ovat kapeita. Alakerrassa on neuvotteluhuoneita ja majoitustilat sijaitsevat yläkerrassa. Yläkertaan johtaa kapea, mutkikas rappukäytävä. Rakennuksen lattia ja rappuset eivät ole tasaisia, eikä rakennuksessa ole hissiä.
Majoituksessa on kolme huonetta, joista kahdessa on kolme sänkyä ja yhdessä kaksi sänkyä. Majoitushuoneet ovat suhteellisen tilavia.
WC- ja suihkutilat eivät ole esteettömät. Huonekalut, matot ja huonekasvit ovat siirrettävissä.
Avustajat
Avustajat ovat tervetulleita majoitukseen. avustajakoirista on hyvä ilmoittaa etukäteen.
Pyrimme aina löytämään vaihtoehtoisia kohtaamisen paikkoja tilanteissa, jossa avun ja tuen tarvitsija ei pääse toimitiloihimme. Kohtaaminen voidaan järjestää mm. verkossa tai fyysinen tapaaminen sovitusti muissa tiloissa. Kaikki tapaamiset voidaan toteuttaa tulkkivälitteisesti.
Tampereen turvatalon omat esitteet
Nuorten turvatalo, Pirkanmaa
Hämeenkatu 22 C, 33200 Tampere
p. 040 556 6661, Whatsapp: +358 40 556 6661
turvatalo.tampere@punainenristi.fi
Johtaja Mari Uusi-Niemi
p. 0400 740 798
mari.uusi-niemi@punainenristi.fi
Koordinaattori Johanna Riiheläinen
p. 040 726 1307
johanna.riihelainen@punainenristi.fi
(vapaaehtoistoiminta, koulu- ja oppilaitosyhteistyö, opiskelijoiden harjoittelut)
Instagram: @nuortenturvis_tampere
Facebook: Tampereen turvis
TikTok: @nuortenturvis
Facebook, LinkedIn: Nuorten turvatalo
Aukiolo
Turvatalo on avoinna arkisin vuorokauden ympäri ja viikonloppuisin klo 17–10. Tilapäinen majoitus on avoinna nuorille joka päivä klo 17–10.
Yhteydet ja pysäköinti
Pirkanmaan Nuorten Turvatalo sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien päässä Tampereen keskustassa. Pirkanmaan Nuorten turvatalolle pääsee kätevästi bussilla ja ratikalla. Erillistä asiakaspysäköintiä ei ole, mutta oven edessä on hyvin tilaa pysähtyä.
Talon esteettömyystiedot
Pirkanmaan turvatalo sijaitsee kerrostalon neljännessä kerroksessa. Turvatalon pääsisäänkäynnillä on kaksi porrasta (ei liuskaa tai kaidetta). Oven vieressä on ovipuhelin, jonka kautta saa yhteyden turvatalon tiloihin sekä kyltti ja aukioloajat yhteystietoineen, jotka näkee vasta oven läheisyydestä. Ovipuhelimessa on Nuorten turvatalon logo. Rapussa ei ole käytössä hissiä vaan suoravartiset portaat. Porrasaskelmien nousu on 14cm ja kaide sijaitsee vain toisella puolella.
Katso täältä kuva talon ulko-ovesta.
Tilat
Pirkanmaan turvatalo sijaitsee vanhassa kivitalossa ja tilat ovat selkeät, toimistomaiset. Nuorten majoitushuoneita on kolme, joista kaikissa huoneissa on kaksi sänkyä. Majoitushuoneet sekä olohuone ja keittiö ovat tilavia ja ovien leveydet ovat 88cm. Huoneiden kalusteet, matot ja huonekasvit ovat siirrettävissä. Wc- ja suihkutilat ovat ahtaat ja ovet kapeampia kuin 68cm.
Avustajat
Avustajat ovat tervetulleita majoitukseen. Huoneistossa kuuluu jonkin verran ilmastoinnin ja kadun ääniä.
Pyrimme aina löytämään vaihtoehtoisia kohtaamisen paikkoja tilanteissa, jossa avun ja tuen tarvitsija ei pääse toimitiloihimme. Kohtaaminen voidaan järjestää mm. verkossa tai fyysinen tapaaminen sovitusti muissa tiloissa. Kaikki tapaamiset voidaan toteuttaa tulkkivälitteisesti.
Varsinais-Suomen turvatalon omat esitteet
- Läheisneuvonpito (pdf)
- Läheissovittelu (pdf)
- Näpistyskeskustelu (pdf)
Nuorten turvatalo, Varsinais-Suomi
Yliopistonkatu 24 A 15, 20100 Turku
p. 02 253 9667, +358 40 660 8048 (myös WhatsApp)
turvatalo.turku@punainenristi.fi
(koulu- ja oppilaitosyhteistyö, opiskelijoiden harjoittelut)
Johtaja Marina Stubb
p. 040 187 0664
marina.stubb@punainenristi.fi
Koordinaattori Minka Sundell
p. 040 540 8430
minka.sundell@punainenristi.fi
(vapaaehtoistoiminta)
Instagram: @nuortenturvis_turku
TikTok: @nuortenturvis
LinkedIn: Nuorten turvatalo
Aukiolo
Turvatalo on avoinna joka päivä vuorokauden ympäri. Tilapäinen majoitus on avoinna nuorille klo 17–10.
Tavoitat meidät myös puhelimitse ympäri vuorokauden.
Yhteydet ja pysäköinti
Varsinais-Suomen turvatalo sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien päässä Turun keskustassa kävelykadun varressa. Talolle pääsee bussilla kahden korttelin päähän. Saattoliikenne voi pysähtyä oven eteen. Turvatalolla ei ole asiakaspysäköintiä. Lähellä on parkkihalleja ja kadunvarsipaikkoja. Liikkumisesteisille ei ole omia paikkoja, julkisia paikkoja on lähellä kaksi. Katso kuva Kristiinankdun julkisista parkkipaikoista liikkumisesteisille. Pysäköinti on lievästi mäessä.
Talon esteettömyystiedot
Turvatalo sijaitsee kerrostalon 5.kerroksessa. Ulko-ovi on painava ja lukossa. Turvatalolle saa yhteyden ovipuhelimella, jossa lukee SPR turvatalo. Sisäänkäynnillä on kaksi porrasta. Siirrettävät luiskat on rappukäytävässä oven välittömässä läheisyydessä. Käytössä on pieni hissi, johon ei mahdu pyörätuolilla. Hissin ovi on raskas.
Tilat
Turvatalo sijaitsee vanhassa kivikerrostalossa. Huoneisto on kodinomainen. Nuorten käytössä on kolme majoitushuonetta joista kahdessa on kaksi sänkyä. Huoneiden oviaukot ovat 80cm, kynnykset 2cm. Olohuone on tilava, keittiö pieni. WC- ja suihkutilat eivät ole täysin esteettömiä. Turvatalon tilojen kalusteet, matot ja kasvit ovat siirrettävissä.
Avustajat
Avustajat ovat tervetulleita, avustajakoirista on hyvä olla etukäteen yhteydessä turvatalolle.
Pyrimme aina löytämään vaihtoehtoisia kohtaamisen paikkoja tilanteissa, jossa avun ja tuen tarvitsija ei pääse toimitiloihimme. Kohtaaminen voidaan järjestää mm. verkossa tai fyysinen tapaaminen sovitusti muissa tiloissa. Kaikki tapaamiset voidaan toteuttaa tulkkivälitteisesti.
Nuorten turvatalot tarjoavat keskusteluapua nuorille ja heidän läheisilleen tarvittaessa etäyhteyksin Nettiturviksessa.
Lataa Nettiturviksen julisteet (pdf) suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi täältä.
Nuorten turvataloilta saa tukea verkossa myös ajanvarauksella. Ajanvarauksella turvatalot tarjoavat tukea nuorille ja heidän läheisilleen seuraavin teemoin:
- Keskusteluapu
- Itsenäistymisen tuki
Turvatalot ovat mukana myös Sekasin-chatissa, jossa voi keskustella luotettavan aikuisen kanssa mistä tahansa mieltä painavasta asiasta. (tukea vain suomen kielellä)
Kaikki pdf-esitteet avautuvat uudelle välilehdelle.
Tilapäinen majoitus
Keskusteluapu
Unirytmitys
Itsenäistymisen tuki
Valtakunnallinen Nettiturvis
Verkossa
Sekasin-chat
Digiraati
Nuorten olkkari
Pirkanmaa
Taideryhmä
Varsinais-Suomi
Näpistyskeskustelu
Läheissovittelu
Läheisneuvonpito
Facebook: facebook.com/turvatalo
Instagram: instagram.com/nuortenturvis_
TikTok: tiktok.com/@nuortenturvis
LinkedIn: linkedin.com/company/nuorten-turvatalo/
Leena Suurpää, Nuorten turvatalotoiminnan johtaja
p. 050 543 8251
leena.suurpaa(at)punainenristi.fi